Analýzy Aleny Maršálkové: Přesvědčíme vás, že euro chcete!

Pořad ČT 168 hodin odvysílaný 5. května opět „nezklamal“! Patří do provládní kampaně České televize a je názornou ukázkou toho, jak nemá vypadat veřejná služba! V posledních dnech se v médiích opět vede kampaň na podporu přijetí eura. Pozorný občan si všimne, že se neustále poukazuje na jeho výhody, o jeho nevýhodách ani slovo. Nejde o žádnou pluralitní diskuzi, ale o manipulaci s veřejným míněním!

Novinové titulky hlásají, jak se zlepšuje naše hospodářská situace, vládní politici tvrdí, že už letos splníme podmínky pro jeho přijetí, na webech se objevují ankety, ve kterých drtivě vítězí odpověď ano, pro přijetí eura, eurohujeři apelují na to, že jsme v EU už 20 let a zavázali jsme se při vstupu, že ho přijmeme a teď svou misi splnila také reportáž EU ano, EURO ne…

V reportáži, která naprosto jasně vyzněla ve prospěch přijetí eura vystoupil také prezident Pavel,

podle moderátorky, silný spojenec byznysmenů, kteří volají po euru. Jedním z vystupujících v reportáži byl dokonce podnikatel, který patřil k nejštědřejším sponzorům Pavlovy prezidentské kampaně.

Petr Pavel vyzval k přijetí eura: „Chceme-li hrát onu pomyslnou první ligu, logicky se nabízí například přijetí eura. Zkušenost zemí, které jím již platí, potvrzuje, že nespokojeni jsou pouze ti, kteří ho nemají.“

Nechyběla zmínka o zmocněnci ministra pro evropské záležitosti pro přijetí eura, který vydržel ve funkci 48 hodin, a co by to bylo za reportáž, kdyby chyběl Andrej Babiš, který je proti přijetí a to i přesto, že Agrofert výhody eura využívá.

I když na závěr Karel Havlíček (ANO) pronesl tato slova: „To, že využíváme výhody, neznamená, že si neuvědomujeme nevýhody, to je zcela zásadní věc. Euro má své výhody, ale těch nevýhod z toho makroekonomického pohledu je výrazně více.“ Jaké? Bohužel, to jsme nedozvěděli. Pořad skončil…..Takže ty nevýhody přijetí eura si musíme najít sami, ty se z provládní ČT nedozvíme. Proč asi?

Pořad zde: https://1url.cz/A1tKK

Vyznáváte stejné hodnoty a není Vám lhostejná situace v naší zemi? Pomozte nám!

Spolupracujme

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme hájit základní principy práva.

Podpořte nás

Hledáme právníky i administrativní pomoc. Neustále rosteme a chceme cheme hájit základní principy práva.

Jste zaměstnanec a potřebujete pomoc proti opatřením na vašem pracovišti?

Připravili jsme speciální odbory, které pomohou každému, kdo o pomoc žádá. Poradíme vám, jak se bránit protiústavním opatřením na vašem pracovišti.